Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


Αυτό το γλυκό το πρωτοδοκιμάσαμε στην Κύπρο. Εκεί, οι περισσότερες συνταγές των γλυκών τους είναι με πραλίνα φουντουκιού(νουτέλα, μερέντα). Είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο! Μπορεί να φτιαχτεί και να σερβιριστεί και ως τούρτα.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την παρασκευή του είναι:

3 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
2 πακέτα φυτική σαντυγί morfat(2πλη συσκευασία)
10 κουταλιές της σούπας μερέντα
4 ποτήρια γάλα φρέσκο
σοκολατένια maltesers για την διακόσμηση

Σπάμε σε ένα μπωλ τα μπισκότα στα 4. Σε άλλο μπώλ χτυπάμε το ένα πακέτο σαντυγί(δηλ. 2 φακελάκια) με 2 ποτήρια γάλα φρέσκο. Αφού χτυπηθεί καλά προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τα σπασμένα μπισκότα μέσα στην σοκολατένια σαντυγί και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ με ένα πηρούνι, πιέζοντας ελαφρά για να κάτσουν καλά στο πυρέξ μας τα μπισκότα και να μην αφήσουν κενά.
Χτυπάμε και το δεύτερο πακέτο σαντυγί με το υπόλοιπο γάλα και το στρώνουμε πάνω απο το μίγμα μπισκότων. Αν θέλουμε να κάνουμε διακόσμηση με κορνέ κρατάμε λίγη σαντυγί. Τέλος βάζουμε και τα maltesers για διακόσμηση. Διατηρείτε στο ψυγείο.
Μπορούμε να λιώσουμε και λίγη σοκολάτα και να την αφήσουμε να τρέξει στα κενά απο τα maltesers.
Επίσης, μπορούμε να την σερβίρουμε και ως τούρτα χρωματίζοντας την σαντυγί και διακοσμώντας ανάλογα. (Εγώ την έφτιαξα και στα γεννέθλια μου ως τούρτα ελληνική σημαία)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!




Share

10 σχόλια:

MOLEMOU είπε...

ε ρε τι με κάνεις βραδιατικα.καλημερα και καλα να περνάμε όλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ευη μου μολις εφτιαξα το γλυκακι αλλα αντι για μορφατ εβαλα γκαρνι και μου βγηκε αρκετα γλυκο σαν γευση, αν το φτιαξω την επομενη φορα με μορφατ θα δωσει λες αλλη γευση ? Επισης εχει διαφορα στο αποτελεσμα αν βαλω μερεντα ή νουτελα ? ευχαριστω πολυ, πολυ καλο γλυκακι !!!!!! θα το ξαναφτιαξω συντομα.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε,-η,Ανώνυμε,-η, το garni με το morfat στα χάρτινα κουτιά είναι το ίδιο. Υπάρχει όμως morfat σε τενεκεδάκι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και είναι πολύ πιο άγλυκη. Η μερέντα με τη νουτέλα δεν νομίζω πως έχουν διαφορά στη γεύση, απλά είναι απο διαφορετικές εταιρείες. Στη Κύπρο χρησιμοποιούν μόνο νουτέλα. Συνήθεια είναι νομίζω...
Πάντως γενικότερα, το γλυκό αυτό λόγω της πραλίνας βγαίνει γλυκόοοοο, οπότε μικρότερα κομμάτια...... :Ρ Περιμένω επώνυμα σχόλια την επόμενη φορά :))
Να σαι καλά.

oreksinaxeis είπε...

Μου τρέχουν τα σάλια και θα λερώσω το laptop :))
Φαίνεται κολασμένο και θα το φτιάξω σίγουρα...Αχ λατρεμένη ΜΕΡΕΝΤΑ!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Πανδώρα μου καλωσόρισες. Πάρε σαλιάρα για αυτές τις περιπτώσεις και εγω έτσι κάνω..... χιχιχιχι Λατρεμένη η μερέντα και λίγα λες........ Φιλιά καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

hello!!!
edw k mia wra 4axnw ti sintagi sto internet, eutixws tin vrika :)

etixe na dokimasw apo auti ti krema k pragmatika einai katapliktiki... 10000 euxaristw!!!

xxx

mpety είπε...

Καλο μεσημερι παιδια .εφτιαξα σημερα το μπισκοτογλυκο σου ΥΠΕΡΟΧΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΣ είπε...

hello!ΕΥΗ ΒΛΕΠΩ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ.ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΥΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΑΜΑ ΘΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ ΜΟΡΦΑΤ ΠΟΣΑ ΧΡΙΕΖΟΝΤΑΙ;

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Η σαντιγυ που αναφέρω είναι σε μορφή σκονης και χρησιμοποιούμε την διπλή συσκευασία που είναι 4 φακελάκια των 100 γραμ. το καθένα.
Η morfat creamy στο τενεκεδάκι που αναφέρεις είναι 250 γραμ. Οπότε θα χρειαστείς 2 τενεκεδάκια.

ΠΡΟΣΟΧΗ, αν χρησιμοποιήσεις τελικά την creamy και όχι την σκόνη, να κοιτάξεις την εκτέλεση που γράφει πάνω στο κουτάκι, γιατί δεν χρειάζεται το γάλα, οπότε θα το παραλείψεις απο τα υλικά σου.
Καλή επιτυχία!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...