Δευτέρα 25 Μαΐου 2009
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ
Αγαπημένη σαλάτα, όλης της οικογένειας. Απαραίτητη σε μπουφέ, μιας και εξαφανίζεται... Τα καλοκαίρια που το βράδυ θέλουμε κάτι πιο γρήγορο, την εξαφανίζουμε και οι 3!!!!! Γνωστή σαλάτα σε όλους, με τα βασικά της υλικά να διαφέρουν απο σπίτι σε σπίτι όπως και το ντρέσινγκ. Με κάποιες μικρές τροποποιήσεις γίνεται διαιτητικό κυρίως πιάτο.
Εμείς για την παρασκευή της χρησιμοποιούμε:
1 μαρούλι
2 ντομάτες
1 αγγούρι
10 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή καπνιστό μοσχαρίσιο
2 αυγά βραστά
αλατοπίπερο ελάχιστο
Για το ντρέσινγκ:
2/3 κούπας μαγιονέζα
1-2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας ουίσκι
ελάχιστη μουστάρδα
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι, αφαιρούμε και πετάμε όλα τα σκληρά φύλλα. Κόβουμε τα μαρούλι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ μεγάλες.
Καθαρίζουμε και το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια απο το κέντρο και κόβουμε σε κομμάτια. Τα προσθέτουμε όλα στο μαρούλι.
Αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε και λίγο πιπεράκι.
Το τυρί και το ζαμπόν, το κόβουμε σε κύβους. Μπορούμε να αγοράσουμε και κομμάτια ολόκληρα, απλά, κομμένα σε φέτες το βρίσκω πιο γρήγορο και τα κυβάκια τους γίνονται πιο ψιλοκομμένα. Είναι θέμα γούστου. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
Τώρα εγώ ανακατεύω ελαφρά, για να είναι ομοιόμορφα διανεμημένα τα υλικά μας. (Κάποτε που δεν το έκανα, έπαιρναν απο πάνω που ήταν πιο πλούσια η σαλάτα στο πιάτο και έμενε σκέτο το μαρούλι........)
Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε τέταρτα και τα τοποθετούμε με το κρόκο προς τα πάνω.
Σε ξεχωριστό μπολάκι φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να αυξομειώσετε, ανάλογα με το γούστο σας.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε. (Καλό είναι το ντρέσινγκ να το ρίχνουμε την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και όχι πολύ νωρίτερα, γιατί νερουλιάζει η σαλάτα.)
Για πιο λάιτ εκδοχή και για δίαιτα, όπου μπορούμε να την φάμε ως κύριο πιάτο, χρησιμοποιούμε 2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 50 γραμ. τυρί light, 1 αυγό. Για το ντρέσινγκ: 1/2 γιαούρτι 2%, κέτσαπ, μαγιονέζα 2 κουταλάκια του γλυκού.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
Πολύ νόστιμη σαλάτα! Τώρα τελευταία κάνω πάντα την ελαφριά εγδοχή σε όλες τις σαλάτες. Και για το καλοκαίρι φυσικά είναι καλύτερα.
Πώ, πω απίθανη είναι τωρα σχολάω κι ερχομαι να την πλακωσουμε.........
Παιδιά μονο αμα την φατε θα με καταλαβετε....
αυτή την σαλάτα την τρώω χωρίς ντρέσσινγκ, δεν τα πάω καλά με τις μαγιονέζες και τα γιαούρτια στις σαλάτες, εγώ είμαι του κλασσικού ελαιόλαδου, θα πάρω την εκδοχή με τα κομμάτια γαλοπούλας ή κοτόπουλου 2 σε ένα
καλό απόγευμα
Πολύ νόστιμη η σαλατούλα σου Εύη μου!!!Καλή εβδομάδα να χουμε. Φιλιά!!!!
Πολύ νόστιμη. καλοκαιρινή και ελαφριά σαλάτα παιδιά. Την κάνω κι εγώ με κάποια παραλλαγή, δηλ. ανάλογα τα υλικά που έχω στο σπίτι. Όσο για το ντρέσινγκ, θα το δοκιμάσω, καλό ακούγεται σαν εναλλακτική, αντί ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι.
Να είσαι καλά Εύη μου...
και σ' άλλες συνταγές... με υγεία!
Καλό σου βράδυ.
Γαστεροπλήξ, είναι θέμα καθαρά γούστου. Σίγουρα χωρίς μαγιονέζα είναι και πιο ελαφριά.
Ελενάκι μου σ ευχαριστώ. Φιλιά!!
Βασιλική μου, να την δοκιμάσεις. Είναι ελαφριά. Οσο για τα υλικά, φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε.....
Καλό βράδυ και σε σένα. :)
Καλημέρα:))
Τρελενόμαστε γι αυτή τη σαλάτα με όλες τις εκδοχές της. Καλή εβδομάδα!
Εύη, είσαι καταπληκτική μαγείρισσα. Μπράβο σου.
Aluor, καλή εβδομάδα και σε σένα. Το ίδιο και εμεις, γενικότερα με τις σαλάτες
Δέσποινα, σ ευχαριστώ αλλά... τα παραλές :"> (shy)
παιδια τελεια η σαλατα αυτη....αλλα αν θελετε να με ακουσετε προσθεστε και κρουτον και για κατι πιο βολικο ακομα ψημενο ψωμι του τοστ στη τοστερια και κομμενο μετα σε τετραγωνα...δινει υπεροχη γευση οταν ενωθει με τη κρεμα......
Δημοσίευση σχολίου