Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


Ενα πολύ εύκολο, νοστιμότατο και νηστίσιμο φαγητό. Το σπανακόρυζο είναι ένας απο τους καλύτερους τρόπους για να καταναλώνουμε λαχανικά. Μας παρέχει πολλές βιταμίνες που προστατεύουν τη καρδιά, αλλά και σίδηρο όπου σε συνδυασμό με λεμόνι αφομοιώνεται καλύτερα απο τον οργανισμό.

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 kg σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το στραγγίζουμε καλά, το κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια να ροδίσουν στο λάδι. Προσθέτουμε και το σπανάκι με τον άνηθο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας πρόχειρα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε τότε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε και το ρύζι κατά τόπους, ανακατεύουμε να πάει παντού και τέλος προσθέτουμε νεράκι ζεστό για να βράσει το ρύζι (περίπου 4 1/2 φλυτζάνια τσαγιού). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20΄. Αν μας φανεί στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, σκεπάζουμε πρόχειρα τη κατσαρόλα με χαρτί απορροφητικό και το καπάκι απο πάνω, αφήνουμε για 10΄περίπου και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...