Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Μια πολύ νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Ένας ακόμη τρόπος, για να μαγειρεύουμε τα πολύ υγιεινά μανιτάρια. Δοκιμάστε την!!!!!

Για να παρασκευάσουμε το φαγητό μας, θα χρειαστούμε:

1 kg μανιτάρια φρέσκα
1/2 kg κριθαράκι χοντρό
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο σκόρδο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φετούλες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε για 5΄περίπου, να βράσει, το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, ραντίζοντάς το με λίγο λάδι. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο και αυτά να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5΄και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το μπαχάρι και τέλος το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Προσθέτουμε ακόμη, περίπου 6 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, βάζουμε το κριθαράκι και απο πάνω ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα μανιταριών. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το ανακατεύουμε 1 φορά και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Το φαγητό όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.
Καλή επιτυχία!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...