Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Νόστιμα και πολύ εύκολα τυροπιτάκια κουρού. Είναι πολύ ωραία για κολατσιό για τα παιδάκια μας αλλά επίσης πολύ ωραία και για μπουφέ.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να τα φτιάξουμε είναι:

1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αυγό (χωριστά τον κρόκο απο το ασπράδι)
φέτα ή ανθότυρο ή και ανάμεικτα 350 γρ. περίπου
πιπεράκι
δυόσμο (προαιρετικά)
ελάχιστο γάλα

Φτιάχνουμε την γέμιση, λιώνοντας τα τυριά με ένα πηρούνι και προσθέτοντας πιπεράκι, το δυόσμο (αν βάλουμε) και το ασπράδι αυγού.
Για την ζύμη μας βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το οποίο το έχουμε απο νωρίτερα βγάλει απο το ψυγείο για να μην είναι πολύ παγωμένο. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.
Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε ελάχιστο νεράκι με τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και αφήνουμε για 5΄.
Ρίχνουμε και τη μαγιά μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να μείνει σε χλιαρό μέρος σκεπασμένο, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα, παίρνουμε κομματάκια ζύμης, περίπου σαν μικρά μανταρινάκια, τα ανοίγουμε σε φυλλαράκια στο χέρι μας και βάζουμε μέσα γέμιση. Κλείνουμε καλά τα πιτάκια μας και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο γαλατάκι.
Τα αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν λιγάκι και έπειτα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 25΄.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...