Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΙ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Νόστιμοι τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες που μοιάζουν με λουκουμαδάκια και φτιάχνονται με ωμά αλεσμένα ρεβίθια. Περιζήτητο ορεκτικό που κάνει θραύση στα ταβερνάκια στο νησί μου. Όποιος φάει σίγουρα ζητάει και δεύτερη μερίδα.

Υλικά:
* 200 γραμ.μουλιασμένα από βραδύς ρεβίθια
* 4-5 μέτρια κρεμμύδια
* 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
* 2 μεγάλες ντομάτες
* 250 γραμ.περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1/2 κ.γλ. baking
* αλάτι, πιπέρι
* μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:
1. Έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από βραδύς σε μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα κάνουμε πολτό. Αν είναι το μείγμα σφιχτό και δεν χτυπιέται καλά στο μπλέντερ προσθέτουμε μια ντοματούλα ακόμη ή λίγο νεράκι.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (το αλεύρι το υπολογίζουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πηχτό πολύ ούτε νερουλό) και ανακατεύουμε.
3. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και μετά τηγανίζουμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιά κουταλιά απ το μείγμα μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο (σε κατσαρολίτσα ή φριτέζα) να σκεπάζονται απ το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα:

Αν θέλουμε αντί για μπλέντερ τα τρίβουμε στο multi χωρίς να λιώσουν πολύ και έτσι μένουν και κάποια ρεβίθια χοντροκομμένα έτσι γίνονται πιο τραγανοί αλλά δεν φουσκώνουν πολύ.

Οι παλιές νοικοκυρές έσπαζαν τα ρεβίθια σε γουδί. Στο μπλέντερ γίνονται ομοιόμορφοι και μοιάζουν σαν μικροί ρεβιθολουκουμάδες.

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της φίλης μου της Elen. Την ευχαριστώ πολύ.



Share

3 σχόλια:

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Ελενάκη μου τους έφτιαξα και ξετρελλάθηκαν όλοι!!!!! Τους έτρωγαν με το που τους έβγαζα απο το τηγάνι! Τρώγονταν εξίσου ωραίοι ακόμη και την επόμενη μέρα. Να σαι καλά για τη συνταγή που μας χάρισες :-)

apneagr είπε...

Άντε να δούμε πως θα ρίξουμε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια με σένα...

Ένα νέο blog μαγειρικής

elen είπε...

Να σαι καλά Εύη μου. Χαίρομαι που τους ευχαριστηθήκατε. Πολλά πολλά φιλιά:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...