Κυριακή 10 Μαΐου 2009

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Ωρα να κεραστούμε ένα πεντανόστιμο γλυκοκεκάκι!!! Τα μαφινάκια αυτά είναι με μπανάνα και γεμισμένα με σοκολάτα. Είναι πανεύκολα και γευστικότατα!! Δοκιμάστε τα.

Για την παρασκευή τους θα χρειαστούμε:

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3 μπανάνες γινωμένες λιωμένες
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση μπορούμε να βάλουμε είτε σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη, είτε 1 κουταλίτσα μερέντα (σκληραίνει όμως λίγο προς τον πάτο όταν ψηθεί), είτε σοκολάτα γκανάς (το καλύτερο γιατί μένει ζουμερή και μετά το ψήσιμο). Τελευταία δοκίμασα και ένα spread σοκολάτας που βρίσκεται στα ψυγεία, το "τόσο αληθινό", και έγιναν εξίσου υπέροχα και ζουμερά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά τις θηκούλες για muffins.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο. Προσθέτουμε και τις λιωμένες με ένα πηρούνι μπανάνες.
Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι ίσα ίσα να αναμειχθούν όλα μαζί.
Ανάλογα τα υλικά της γέμισης ακολουθούμε και διαφορετικό τρόπο γεμίσματος των υποδοχών της μαφινιέρας μας.
1) Αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα κουβερτούρα, είτε θα την προσθέσουμε στο μίγμα ψιλοκομμένη και θα την ανακατέψουμε μαζί οπότε θα γεμίσουμε κανονικά τις υποδοχές μας, είτε θα κόψουμε μακρόστενα κομμάτια και αφού γεμίσουμε τις υποδοχές της φόρμας με ζύμη θα την βάλουμε μέσα όρθια (να καλύπτετε όμως απο τη ζύμη).
2) Αν χρησιμοποιήσουμε μερέντα ή γκανάς τότε θα βάλουμε μια κουταλιά ζύμης στην υποδοχή, μετά τη σοκολάτα και τέλος απο πάνω πάλι λίγη ζύμη, ίσα να καλύψει την σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε για να εγκλωβιστεί στο κέντρο η σοκολάτα και να μην ξεραθεί στο ψήσιμο. Βέβαια τη μερέντα μπορούμε να την βάλουμε και στο τέλος, δλδ αφού γεμίσουμε τις υποδοχές με ζύμη, να ρίξουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού απο πάνω και να τα βάλουμε για ψήσιμο. Καθώς θα ψήνονται η μερέντα θα μπαίνει μέσα στα κεκάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλουμε κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας (να βγαίνει στεγνή απο το κεκάκι).
Καλή επιτυχία!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...