Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ


Σήμερα μετά απο τις μακαρονάδες, να σας κεράσω ένα λικεράκι!!!
Ένα λικέρ πορτοκαλιού αρωματισμένο απο κόκκους καφέ. Ο συνδυασμός τους δίνει μια απίστευση γεύση!!!!
Την συνταγή την έχω πάρει, απο τις συνταγές της παρέας και όσες φορές το έχω φτιάξει, τα σχόλια που έχω εισπράξει είναι πολύ καλά. Δοκιμάστε το. Ξεκινήστε το απο τώρα, για να κεράσετε τους αγαπημένους σας στις γιορτές.!!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

2 μεγάλα πορτοκάλια
1 lt ρακί ή τσίπουρο ή κονιάκ
450 γραμ. ζάχαρη
40 κόκκους καφέ

Διαλέγουμε πορτοκάλια που δεν είναι κερωμένα (πολύ γυαλιστερά). Τα πλένουμε πολύ καλά και τους κάνουμε μικρές τρυπούλες, παντού, ώστε να καρφώσουμε μέσα, τους κόκκους καφέ.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο και βάζουμε τα πορτοκάλια με το οινόπνευμα. Κλείνουμε και
αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1 1/2 μήνα.
Κατόπιν, το ανοίγουμε βγάζουμε τα πορτοκάλια, στίβουμε το χυμό τους μέσα στο ποτό.
Με ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι το στραγγίζουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο βάζο, προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
Το αφήνουμε για 1 μήνα κλειστό, ανακινώντας το κατά διαστήματα πάνω κάτω.
Μετά απο το μήνα, είναι έτοιμο να το βάλουμε στα μπουκάλια μας, αφού το ξαναπεράσουμε απο ψιλή σήτα.
Στην υγειά σας!!!!

Το χρώμα του λικέρ, διαφοροποιείται αναλόγως του οινοπνεύματος που θα χρησιμοποιήσουμε. Το κονιάκ το κάνει πιο σκούρο.
Το ρακί και το τσίπουρο το κάνουν πιο βαρύ.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

14 σχόλια:

Betty Manousos είπε...

Kαλημέρα!!!
Πάντα ήθελα να φτιάξω λικ'ερ.
Μου φαίνεται θα φτιάξω αυτό. Μου αρέσει το πορτοκάλλι.
χχχ

γαστεροπλήξ είπε...

Πορτοκάλι με καφέ, τέλειος συνδυασμός, μήπως όμως υπερισχύει το άρωμα του καφέ; σαν πολλούς τους βλέπω 40 κόκκους για 2 πορτοκάλια, για πες μας εσύ που το δοκίμασες

elen είπε...

Έχω φτιάξει σκέτο πορτοκάλι αυτή τη συνταγή με καφέ δεν την έχω φτιάξει.
Από προμηθεύεσαι τους κόκκους καφέ?
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!!

mia maria είπε...

Έχω φτιάξει ένα παρόμοιο και είναι αρκετά δυνατό! Νομίζω με ρακί! ΧΙΚ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ όμορφα πρέπει να συνδυάζεται το πορτοκάλι με τους κόκκους καφέ!!!
Καλή μας εβδομάδα!

πουαντερι είπε...

Οχι οτι μου κακοπεσανε οι μακαροναδες αλλά αυτο το λικερακι και ευκολο φαινεται και πολυ αρωματικο.Λεω να βαλω κονιακ που μου αρεσει και ταιριαζει πολυ στο αρωμα του καφε, τι λες;

Lila Xagorari είπε...

Πολύ αρωματικό πρέπει να είναι. Θα το φτιάξω αργότερα όμως που θα γίνουν τα δικά μας πορτοκάλια που δεν είναι σίγουρα κερωμένα!

Δημιουργία είπε...

Στα λικερ που βαζω κονιακ χρησιμοποιω το ασπρο κι ετσι θα κανω κι αυτο.Το δε χρωμα των λικερ με το ασπρο κονιακ γινεται πιο καθαρο και πιο λαμπερο.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Betty να σου πω και εγω παλαιότερα δεν το αποφάσιζα. Καναδυό φορές είχα φτιάξει μόνο απο μανταρίνι. Τώρα όποτε μου δίνετε η ευκαιρία, τα φτιάχνω. Να το δοκιμάσεις!!!
Φιλιά :))
--------------------------------------

@Γαστεροπλήξ μου, περί ορέξεως....
Να σου πω εγώ το φτιάχνω με ρακί Κρητικό, είναι δυνατό οπότε υπερισχύει το αλκοόλ, όλων των υπόλοιπων υλικών χιχιχιχι
Να φανταστείς η συνταγή έλεγε σε 1/2 lt οινόπνευμα και 1 πορτοκάλι, 30 κόκκους καφέ. Εγώ το έφερα λίγο στα γούστα μου.
Αντε στην υγειά μας!!!!
------------------------------------

@Ελενίτσα μου, εγώ παλιότερα έφτιαχνα και μανταρίνι, χιιχιχιι
Τους κόκκους τους πήρα απο μεγάλο φούρνο, όπου κόβει φρέσκο καφέ.
ΠΟλλά φιλάκια :)))))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Μεγαλομαμά, και εγώ με ρακί το φτιάχνω συνήθως..... Πίνεις λίγο και είσαι περδίκι χιχιχιχιχι
Καλή συνέχεια :)))
--------------------------------------

@Ελενα καλημέρα!! Είναι πράγματι γευστικότατος συνδυασμός.
Πιάσε ένα ποτηράκι, αν και ξέρω ότι δεν πίνεις, και γειά μας!!!!!
Φιλιά :))))
--------------------------------------

@Πουαντερί μου, το κονιάκ είναι σαφώς πιο ελαφρύ, απο τη ρακί ή το τσίπουρο.
Απ ότι είπε και η Δημιουργία υπάρχει και λευκό οπότε δεν θα σου γίνει σκούρο!!!
Να σαι καλά :))))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Λίλα, για μια ακόμη φορά σου λέω πόσο τυχερή είσαι, που έχεις τα δικά σου προϊόντα!! Εμείς εδώ στην πόλη για να βρούμε κάτι της προκοπής, κάνουμε μεγάλο αγώνα.....
Καλή δύναμη :))))
--------------------------------------

@Δημιουργία μου είναι και σίγουρα πιο ελαφρύ απο τη ρακί!!!
Απο που προμηθεύεσαι κονιάκ λευκό;
Απο ποτοποιείες ή απο κάβες;
Φιλάκια :))))

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά!!!!!!!!!
Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός! Το έκανα και εγώ με κονιάκ στις 15 Δεκ και περιμένω να περάσει ο καιρός για να το δοκιμάσω!Θα σας πω τα αποτελέσματα! Επίσης έκανα ένα φοβερό λικέρ μαστίχας που βρήκα στο http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/05/blog-post_8185.html
Δοκιμάστε το αν σας αρέσει η μαστίχα!

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα Χριστος Ανεστη θα ηθελα να σε ρωτησω για το λικερ πορτοκαλι και κοκκους καφε το εχω κανει και αυριο ειναι να το βγαλω απο το βαζο και να το στηψω αλλα πρεπει να βαλω και τους κοκκουσ μεσα η τους αφαιρω? ευχαριστω εκ των προταιρων

ΕΥΗ είπε...

Οχι ανώνυμε/η φίλη/ε μου, οταν το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι, πετάμε το πορτοκάλι με τους κόκκους καφέ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...