Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑ
Εκλογές, ευτυχώς, τέλος... Γλυκάκι σήμερα για να κεραστούν όσοι πανηγυρίζουν αλλά και οι υπόλοιποι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!
Πάστα καρύδα. Η συνταγή αυτή είναι με καρύδα πάνω σε ζύμη πάστα φλώρας. Τρώγεται απο τους λάτρεις της καρύδας αλλά και απο αυτούς που δεν είναι φαν, αφού η γεύση της στην επικάλυψη είναι διακριτική. Δοκιμάστε την!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 5 κουταλιές σούπας έξτρα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Για την γέμιση:
1 φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα
Για την επικάλυψη:
3 αυγά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδα τριμμένη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε αν χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι.
Σε ένα ελαφρά λαδωμένο πυρέξ, στρώνουμε με το χέρι μας τη ζύμη, ώστε να καλύψει όλο τον πάτο.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, ψήνουμε τη ζύμη για 15΄, να ροδίσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζουμε το πυρέξ απο τον φούρνο, στρώνουμε επάνω στη ζεστή πάστα την μαρμελάδα, έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Περιχύνουμε απο πάνω με το μίγμα αυγού-καρύδας.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20΄περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά κόβουμε σε μερίδες.
Καλή επιτυχία!!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
Το ινδοκάρυδο είναι από τα αγαπημένα μου, όπου και αν μπαίνει, πόσο μάλλον σε πάστα φλώρα.
Επειδή εγώ τώρα τελευταία δεν φτιάχνω γλυκά, παίρνω ένα μικρό κομματάκι και φεύγω γρήγορα-γρήγορα, για να μη υποκύψω και σε δεύτερο.
Καλό βράδυ.
Φιλεναδίτσα υπέροχο το γλυκάκι σου!!! θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε κάποια στιγμή καθότι μας αρέσει η καρύδα πάρα πολύ. Καλή εβδομάδα!!!
Αν και δεν τρώω γλυκά που δεν έχουν σοκολάτα θα το δοκιμάσω
Καλημέρα
δε λέμε όχι σε ένα κομμάτι γλυκάκι !!!!!!!
Μου αρέσει πολύ η τριμμένη καρύδα, μου αρέσει πολύ η ζύμη πάστα φλώρας, είναι σίγουρο πως θα είναι τέλεια η παστούλα σου! Και για την εμφάνιση δεν έχω λόγια!
Eυάκι εγώ είμαι δηλωμένη φαν της καρύδας, οπότε το γλυκάκι σου δεν θα μας γλιτώσει;-)
Φιλάκια!
Η καρύδα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Το συγκεκριμένο έτυχε να το δοκιμάσω πρώτη φορά πριν από λίγες μόλις ημέρες.Οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν οι καλύτερες.ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΟ,έτσι απλά!!!!!!
Αγαπαμε την καρυδα, οποτε θα το δοκιμασω.Μου αρεσει ο συνδυασμος των υλικων ετσι οπως ειναι.
@Φίλε Δύσπιστε, αφού δεν φτιάχνεις γλυκά να πάρεις όσο θες, μην σε κολάσουμε κι όλας.... Πάντως για το καφεδάκι σου είναι ότι πρέπει!!
Φιλιά στην Σαλονίκη μας!!!
--------------------------------------
@Ελενάκι μου, να το δοκιμάσεις θα σου αρέσει 100%. Και να ξέρεις ότι το μείγμα των αυγών απο πάνω δεν φάινεται καθόλου στη γεύση (αυτό επειδή ξέρω κάτι παραπάνω, χιχιχιχιχι)
Φιλάκια πολλά :))
------------------------------------
@Βικάκυ μου, και εγώ λίγο καιρό πριν, προτιμούσα περισσότερο τα σοκολατένια. Τώρα όμως που δεν πρέπει να τρώμε συνέχεια σοκολάτα, άρχισα να φτιάχνω διάφορα άλλα και μας αρέσουν πολύ!!!!
Πολλά φιλιά :))))
@Γαστεροπληξούλα μόνο ένα!!!! Πάρε όσο θες. Τσιγγουνιές θα κάνουμε; Να πιούμε και κανένα λικεράκι τέτοια ώρα που είναι τώρα;
Φιλάκια :))
--------------------------------------
@Μεγαλομαμά μου, σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Η αλήθεια είναι πως την παρουσίαση την εμπνέυστηκα απο το δικό σου πιάτο, το γλυκό με πορτοκαλάδα... Μόνο που εγώ σας πρόσφερα την καρδιά μου!!! χιχιχιχι
Να το δοκιμάσετε είναι νόστιμο και αφράτο γλυκάκι!!
------------------------------------
@Ελενάκι μου, να το δοκιμάσετε θα σας αρέσει επειδή είναι αφράτο.
Και που να δεις και την επόμενη συνταγή που ξέρω ότι είσαι φαν....χιχιχιχι
Εις αύριον... λοιπόν!!!
@Δημήτρη τι να πω...... Ξέρω ότι σου αρέσει και γι αυτό την πέρασα την συνταγή για να την φτιάχνεις και στο σπίτι. Φτάνει μόνο να προφταίνεις, γιατί τελικά άλλοι την καθαρίζουν την πάστα χιχιχιχιιχι
--------------------------------------
@Δημιουργία μου, είναι ελαφρύ γλυκάκι, αφού και στη ζύμη δεν έχει ούτε αυγά... Να το δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!!!
Φιλιά :)))
Δημοσίευση σχολίου