Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΡΟΚΦΟΡΟΜΑΦΙΝΑΚΙΑ


Γενικότερα, έχουμε μια προτίμηση στα αλμυρά παρασκευάσματα και τελευταία στα αλμυρά μαφινοκεκάκια. Ο λόγος είναι ότι παρασκευάζονται εύκολα αλλά και επειδή είναι περισσότερο υγιεινά καθότι γίνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι. (κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες κ.α.)
Είναι ένα ορεκτικούλι που θα ξετρελλάνει τους λάτρεις του ροκφόρ. Δοκιμάστε το!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 1/3 κούπας αλεύρι up
1 1/4 κούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 γραμ. ανθότυρο
100 γραμ. ροκφόρ
2 κουταλιές σούπας καρύδι τριμμένο
αλατοπίπερο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο


Ετοιμάζουμε την μαφινιέρα μας, λαδώνοντάς την καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το τριμμένο καρύδι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στα στερεά και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στη ζύμη μας και τη μισή ποσότητα ανθότυρου, τρίβοντάς το με το χέρι μας. Ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη ζύμη μας μέσα στις υποδοχές της μαφινιέρας.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ανθότυρο με το ροκφόρ, να ενωθούν. Παίρνουμε μικρές ποσότητες τυριού, σαν καρυδάκια, και τα τοποθετούμε επάνω στην ζύμη μας, στο κέντρο, σε κάθε υποδοχή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 10΄. Κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10΄περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα μαφινάκια μας.

Το ανθότυρο στην επικάλυψη το προσθέτω για να σπάσει λίγο την αλμυρή γεύση του ροκφόρ. Μπορείτε εσείς, να το παραλείψετε και να βάλετε μόνο ροκφόρ.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

16 σχόλια:

Betty Manousos είπε...

Kαλημέρα!
Τι ωραία πιάτα είναι αυτά!!
Τοπ συνταγές!
Χαιρετισμούς πολλούς!

Betty Manousos είπε...

Τις κοπιάρω για να τις εχω ολες μαζί.
φιλιά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

αν και δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με το ροκφόρ, όταν κάνει παρέα σε άλλα τυράκια και υπάρχει και ζύμη να σπάει τη γεύση υποκύπτω, έστω και για ένα κομματάκι, αυτό θα το λατρέψει η Ελενα!!!! οπότε αφήνω και γι' αυτήν, σήμερα θα συγκρατηθώ και δε θα φάω πολύ!!!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Τρελαίνομαι για ροκφόρ, είτε γνήσιο, είτε ημιτασιόν, όπως λέω το Danish blue και άλλα blue.
Έλα όμως που δεν με αφήνουν να τρώω συχνά;
Το παίζω Χριστούγεννα και Πάσχα ή και στα μουλωχτά, όπως τώρα.
Να είσαι καλά Εύη που μου το θύμησες!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Aκουσα ροκφόρ και ήρθα τρεχάτη!
Μα πως με ξέρει αυτή η Γαστεροπλήξ χα χα χα!!
Ευάκι μου είμαι δηλωμένη λάτρης του ροκφόρ, το τρώω ακόμα και σκέτο, γι αυτό λάτρεψα και τα μαφινάκια σου!
Ευτυχώς ... συγκρατήθηκε η Γαστεροπλήξ και κάτι πρόλαβα κι εγώ:P
Φιλιά!

mia maria είπε...

Και για μένα δυό τρία! Τρελαίνομαι για ροκφορ, για μπλε τυρί για όλα!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που πρέπει να μαθευτεί αντί για Rockford να παίρνετε Blue ... μπλε.. Είναι το ίδιο και στοιχίζει πολύ φθηνότερα..

Ενας Fan του τυριού....

Lila Xagorari είπε...

Πρόλαβα τίποτα ή τα πήρε όλα η Έλενα? Λάτρης κι εγώ του blue cheese δεν αντιστέκομαι με τίποτα!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Betty σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πάντα με τον καλό σου λόγο!!!!
Να φτιάξεις ότι σου αρέσει και αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαστε εμείς....
Φιλάκια :)))
--------------------------------------

@Γαστεροπλήξ μου, χθες στο σχόλιο της Ελενας για την πάστα καρύδα, της απάντησα ότι σήμερα της επιφύλασσα έκπληξη, γνωρίζοντας την αδυναμία της για το ροκφόρ.
Αν δοκιμάσεις θα δεις ότι αυτή σ αυτή τη συνταγή είναι ήπια η γέυση του ροκφόρ, ακριβώς για τους λόγους που ανέλυσες.
Φιλάκια :)))
------------------------------------

@Φίλε μου Δύσπιστε, πάρε μεζεδάκια όσα θες, δεν θα σε μαρτυρήσω!!!!
Αχ αυτά τα απαγορευμένα γιατί είναι και τα πιο νόστιμα;
Φιλιά και σήμερα στη Σαλονίκη μας :)

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Ελενάκι μου, την αγάπη σου για το ροκφόρ την γνωρίζω απο παλαιότερες αναρτήσεις. Γι αυτό χθες στη πάστα καρύδα, σου απάντησα ότι σου επιφύλασα σήμερα έκπληξη!!! Και να που έπιασε.. χιχιχιχι
Αφιερωμένα σε σένα λοιπόν :)))))))
--------------------------------------

@Μεγαλομαμά μου να πάρεις όσα θες και εσύ, θα φτιάξουμε κι άλλα αν τελειώσουν. Βρε αυτό το τυρί ή που θα έχει φανατικούς λάτρεις ή φανατικούς εχθρούς!!!
Φιλιά :)))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Φίλε απο τον Πειραιά,:Ρ , και εσύ λάτρεις του τυριού, βρε τι πάθαμε...
Να φτιάξουμε μια μέρα fondue τυριών και να βουτάμε μέσα τα ψωμάκια μας και σε όποιον πέσει μέσα, να τιμωρείτε (αλα Αστερίξ χιχιχιχι)
Εχεις δίκιο για το μπλε τυρί δεν έχει διαφορές απο το ροκφόρ, απλά επειδή είναι περιορισμένη η παραγωγή του 2ου, γι αυτό και είναι τόσο υψηλή η τιμή του.
Καλό βράδυ!!!
------------------------------------

@Λίλα μου, πρόλαβες και όχι μόνο αυτά αλλά βγαίνουν κι άλλα ζεστά...
Πρόσεχε μην καείς χιιχιχι

Thalassenia είπε...

Έχω χάσει επεισόδια. Με το ροκφόρ δεν τα πάω καλά, θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά εκείνος ο αραχτός γαύρος είναι όλα τα λεφτά!!!

Penelope είπε...

Την τελευταία μου "μαφινιέρ" την κατέστρεψα μ' ένα πείραμα και πήγε στον κάδο απορριμάτων.
Είμαι για νέα, οπότε και θα την εγκαινιάσω με την συνταγούλα σου μάλλον Εύη.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Τhalassenia ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Ο γαύρος έιναι και αραχτός και λάιτ χιχιχι
Περιμένω, με ανυπομονησία, την συνέχεια των πιτών σου :)
--------------------------------------

@Πηνελόπη μου, αυτές οι δοκιμές θα μας καταστρέψουν, τελικά (απ όλες τις απόψεις)
Αντε να πάρεις νέα φόρμα, και να μεγαλουργήσεις σ αυτή!!
Φιλιά :)))

Δημιουργία είπε...

Να ρωτησω: Με αλλο τυρι δεν γινονται? Γιατι με το συγκεκριμενο εχω μαλωσει, δεν θυμαμαι κι εγω απο ποτε :)

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Δημιουργία μου, είσαι η πρώτη μαλωμένη με το τυρί που αφήνει σχόλιο χιχιχιχι.
Μπορείς να βάλεις μόνο το ανθότυρο, απο πάνω ή ανακατεμένο και με τυρί κρέμα ή και με άλλα τυριά που σου αρέσουν. Αυτά καθώς ψήνονται μπαίνουν μέσα στα μαφινάκια και ενσωματώνονται!!!!
Φιλιά :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...