Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009
ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ
Θα έχετε καταλάβει πια ότι το ούζο στην οικογένειά μας, κατέχει ξεχωριστή θέση!!! Το τιμούμε χειμώνα καλοκαίρι!!! Το άρωμα που δίνει στα φαγητά, στις πίτσες, στα γλυκά είναι απαράμιλλο!!!
Εφτιαξα λοιπόν, αλμυρά μπισκοτάκια ούζου, νηστίσιμα και πολύ νόστιμα. Είναι πανεύκολα και σε χρόνο dt έχετε μια αλμυρή λιχουδιά.
Δοκιμάστε τα κι εσείς!!!
Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ούζο
500 γραμ. αλεύρι up
1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
σουσάμι
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι πολύ μαλακό. Ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι.
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια και τα τυλίγουμε με σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα, για 20΄ περίπου.
Τα μπισκότα μας, όπως και στην φωτο, δεν παίρνουν σκούρο χρώμα. Δεν τα παραψήνουμε, όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.
Καλή επιτυχία!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
Ηξερα μόνο τα γλυκά μπισκοτάκια με ούζο, αυτά πρώτη φορά τα βλέπω. Παίρνω λοιπόν ένα να δοκιμάσω και σας εύχομαι καλή εβδομάδα.
Καλά αν αντί για αραβισιτέλαια βάλεις αγνό βούτυρο θα τρελαθείς! όχι κυριολεκτικά καλέ, αλλά είναι απίστευτα νόστιμα με βουτυράκι και συνοδεύουν κάθε ντιπ!
Ευάκι μου καλημέρα !! μου ακούγεται υπέροχη η συνταγή σου και θέλω να σου κάνω μια ερώτηση, έχεις δοκιμάσει να τα πλασεις σε μπαστουνάκια?? σαν κριτσίνια?
φιλια πολλά και καλή εβδομάδα
με λιχουδιές αρχίζει η εβδομάδα, παίρνω μπισκοτάκια και συνεχίζω!!!!!!!
Στην υγειά μας`!
Η Μυρωδιά τού ούζου έφθασε μέχρι εδώ στον Πειραιά,
Στείλτε μας μερικά pls!! :)
@Χρύσα μου, εμείς είμαστε και του αλμυρού... Και βέβαια να πάρεις όσα θες. Καλή εβδομάδα και σε σένα :)))
--------------------------------------
@Ανώνυμε -η, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν μπορώ να προσθέσω αγνό βούτυρο, επειδή είναι νηστίσιμη. Γι αυτό χρησιμοποιούμε αραβοσιτέλαιο.
Φαντάζομαι το άρωμα και τη γεύση, όμως των αρτήσιμων!!!
--------------------------------------
@Μαράκι, τα συγκεκριμένα είναι τραγανά μπισκοτάκια. Οταν βγουν απο τον φούρνο, είναι λίγο μαλακά και μετά που κρυώνουν γίνονται τραγανά.
Σαφώς και γίνονται μπαστουνάκια αλλά όχι μεγάλα επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακιά. Σαν κουλουράκια στο μέγεθος να είναι.
Φιλάκια :))
@Γαστεροπλήξ, έτσι με λιχουδιές για να μας ανοίγει η όρεξη μιας και είμαστε λιγόφαγοι..... :))))
Καλή εβδομάδα :)))
--------------------------------------
@Στην υγειά μας φίλε cummulus!!!
Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη.....
Φιλιά :))
--------------------------------------
@Φίλε Πειραιώτη, εσύ με τα ταξίδια που κάνεις γεύεσαι και του πουλιού το γάλα, τα φτωχά μπισκοτάκια ζήλεψες;
Πες ότι βρήκες ευκαιρία για ουζοκατάνυξη, όπως κι εμείς χιχιχιχι
Σε 5΄ θα είναι στο σπίτι σου, ετοιμάσου........ :Ρ
Ωραίο το background και φυσικά ωραία μπισκότα!!!
Καλό μήνα!
Για μας έμεινε κάτι;
Ή επειδή άργησα τα φάγατε όλα;
Αν είναι έτσι θα με αναγκάσεις να τα φτιάξω, μόλις γυρίσω.
Εύκολα και νόστιμα μοιάζουν.
Θα τα δοκιμάσω και με τσίπουρο, με γλυκάνισο, να δω τη διαφορά.
Να είστε καλά. Καλημέρα.
Σίγουρα θα ήταν νόστιμα και με το βούτυρο, αλλά τώρα μιλάμε για νηστίσιμη συνταγή. ..
Έχουν έντονη γεύση ούζου;Όχι ότι εγώ θα έχω πρόβλημα, αλλά ρωτάω για τα παιδιά μου.
Φίλη Zara, δεν εχουν καθολου εντονη γευση απο το ουζο αφου οταν ψηνονται εξατμιζεται. Ομως η ποσοτητα ειναι αρκετη και δεν ξερω κατα ποσο κανει για τα παιδακια σου, επειδη καποιοι απαγορευουν το αλκοολ στα παιδια. Δεν ξερω βεβαια και τις ηλικιες τους, οποτε εσυ αποφασιζεις. Παντως πολυ ωραια αλμυρα ειναι και τα αλλα με το καροτο, το κρεμμυδι, το σκορδο.... δες τα κι αυτα http://koukfamily-cook.blogspot.gr/2009/05/blog-post_1318.html
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Τα "παιδάκια" μου είναι σε ηλικία πού πίνουν από μόνα τους αλκοόλ...Αν δε τα φάνε θάναι από ιδιοτροπία. Εγώ πάντως θα τα κάνω και θα σου πω εντυπώσεις.
Δημοσίευση σχολίου