Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΓΛΥΚΕΣ ΖΕΒΡΟΥΛΕΣ


Κερνάμε, κερνάμε και ξανακερνάμε........ Απο γλυκό σε γλυκό το πάμε!!!
Σήμερα κερνάμε τα αγαπημένα γλυκάκια του Μάκη μας, μιας και είναι η γιορτή του.
Εμεις τα ονομάζουμε "ζεβρούλες", η νονά είναι η ανηψιά μου, λόγω του σχεδίου τους. Στο internet υπάρχουν ως φιλιά σοκολάτας ή ως chocolate crinkles (εδώ είναι και η πηγή της συνταγής).
Είναι αφράτες και μαλακές σοκολατομπουκίτσες, που τρώγονται ως κέρασμα αλλά και ως συνοδευτικό του καφέ.
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!!!!!!!!!!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

100 γραμ. μαργαρίνη
350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη

Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά, τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να χλιαρύνει.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά μας, είναι έτοιμο το μείγμα μας για το ψυγείο. Σε αυτή την φάση, δεν πλάθεται είναι πολύ μαλακό, πρέπει να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού παγώσει, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο λίγο και πλάθουμε μπαλάκια. Τα τυλίγουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Δεν τα τινάζουμε απο την ζάχαρη, τα αφήνουμε απαλά έχοντας πάνω τους αρκετή ζάχαρη. Ετσι, θα δείχνουν πιο όμορφα όταν ψηθούν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10΄. Ούτε λεπτό παραπάνω, για να μην σκληρύνουν.
Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στην λαμαρίνα. Οσο κρυώνουν, σφίγγουν.

Τα βάζουμε σε πιατελίτσα (αν προλάβουμε και δεν τα φάμε απο το ταψί) και κερνάμε!!!

-Εμείς, επειδή αρέσουν σε πολλούς φίλους, τα τυλίγουμε σε χρυσόχαρτα και τα προσφέρουμε ως κεράσματα.
- Τα υλικά που σας δίνω είναι για 1 1/2 δόση και φτιάχνουμε περίπου 45-50 ζεβρούλες.
Καλή επιτυχία!!!




Share

22 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ.
ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.

Lila Xagorari είπε...

Τα έχω φτιάξει κι εγώ Εύη μου και είναι όντως καταπληκτικά!

ellxrys είπε...

Μαζεμένες οι γιορτές και τα κεράσματα. Να τον χαίρεστε, υγεία και καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

μπράβο και είχα χάσει το χαρτάκι που την είχα γραμμένη, πρώτη φορά τα δοκίμασα πριν καμμιά δεκαριά χρόνια, είχε φέρει στο μαγαζί και με κέρασε μια πελάτισσα, και φυσικά μου έδωσε και τη συνταγή, αλλά όταν την έχασα δεν θυμόμουν και το όνομα τους να την ψάξω, ευχαριστώ είναι σοκοαπόλαυση!!!!!!

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και τα κάνω δώρο σε φίλους ή συνόδευα τον καφέ όταν διαβάζαμε!!
Καλό μεσημέρι!
Αθηνά

mia maria είπε...

Αχ, μου τρέχουνε τα σάλια. Θα τα φτιάξω αύριο κιόλας να τα πάω σε μια φίλη! Τέτοια πράγματα δεν κάνει να μένουν στο σπίτι μας:))
Να τον χαίρεστε το Μάκη σας!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

πάλι ξέχασα τις ευχές η αλλοπαρμένη, πολύχρονο το παληκάρι σας,

με ξετρέλανες πια με τα σοκολατογλυκάκια αυτές τις μέρες δε μου έμεινε κουκούτσι μυαλό!!!!!

ΦΛΩΡΑ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΗ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ.ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠ'ΕΔΟ.

Thalassenia είπε...

Σίγουρα θα κρατήσω την συνταγή. Φαίνονται ωραίοτατα και εύκολα στην παρασκευή. Προλαβαίνετε να τυλίξετε?

Καλό βράδυ.

Δημιουργία είπε...

Χρονια πολλα στον εορταζοντα, με υγεια.Εγω παιρνω και ατυλιχτα δεν με νοιαζει :)
Ευη, να ρωτησω: αμα -λεω αμα- μεινουν, τα φυλας στο ψυγειο ή εξω?

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πω πωωωω, συνεχόμενες γιορτές,συνεχόμενα κεράσματα, τέλεια!!!!
Χρόνια πολλά και καλά!
Το γλυκάκι σοκο-απολαυστικό!!!

Ελευθερία είπε...

τα κανω σχεδον καθε βδομαδα
ειναι τελεια και τα λατρευουν ολοι, μεχρι και οι ποιο δυσκολοι. λιωνουν στο στομα!!!!!!!! ποτε δεν σκεφτηκα να τα τυλιξω, οπως παντα ευρηματική!!!

Maria B. είπε...

Ευάκι χρόνια του πολλά και καλά !!

φαντάζουν υπέροχα ! πολύ ωραία ιδέα το τύλιγμα ! τα χαρτάκια απο που τα αγοράζεις ??? απο είδη συσκευασίας ?

φιλια πολλά

oreksinaxeis είπε...

Χρόνια πολλα και πάλι :)))
Θα μας παχύνεις...αλλά τέλειες οι ζεβρούλες απο τα γλυκισματα που συμπαθω...φιλιά!!

Matriga είπε...

Εύη να τον χαίρεστε τον Μάκη σας. Μου διέφυγε χτες η γιορτή.
Χρόνια πολλά με υγεία και καλή χρονιά! Δεν τα έχω φάει ποτέ τα γλυκάκια αυτά. Θα τα δοκιμάσω.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τις ευχές σας για την γιορτή του Μάκη μας. Να στε πάντα καλά :)))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Δημιουργία μου, αν μας περισσέψουν, τα αφήνω εκτός ψυγείου σκεπασμένα με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
--------------------------------------

@Μαρία Β, τα ασημόχαρτα τα εχω πάρει απο τον Σωφρονά, που έχει είδη συσκευασίας και είδη ζαχαροπλαστικής.
Μάλλον θα έχουν και όλα τα μεγάλα μαγαζιά με τέτοια είδη....
Τα συγκεκριμένα είναι σε φύλλα και πωλούνται με το κιλό.

Maria B. είπε...

Ευάκι, ευχαριστώ για την απάντηση, εχω πολλά χρόνια να πάω στον σοφρωνά. Τώρα τελευταία ότι και να θέλω όλοι με παραπέμπουν στον σοφρωνά!!!! μάλλον θα πρέπει να του κάνω μια επίσκεψη.

elen είπε...

Υπέροχα τα φιλάκια!! Να το χαίρεσαι το παλικάρι σου. Πολύχρονο να είναι πάντα γερό και δυνατό. Πολλά φιλιά!!!

Mpety είπε...

Καλημερα και καλοΣ/Κ.
Ευη χθες εφτιαξα τις γλυκες ζεβρουλες απλα ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!
Φιλακια

Τoula M. είπε...

Καλησπέρα σε όλους, πολλές ευχες για όμορφη και γευστική Σαρακοστή, ειδικά σε όσους νηστευουν. Έφτιαξα μόλις τις γλυκες ζεβρούλες, αλλά ενώ είναι πολύ νόστιμες και αφράτες, δεν έχουν την επιθυμητή εμφάνιση, δεν κράτησαν τη ζάχαρη, σχεδόν παντού φαινεται η σοκολάτα. Το είχα φανταστει πριν ακόμα τις ψήσω, γιατι δεν μπορουσε να μεινει αρκετή ζάχαρη πάνω τους, παρα μόνο στην κορυφή. Τι κάνω λάθος, μπορειτε να μου πειτε; Γιατί ειναι πολύ νόστιμες και θέλω να ξαναπροσπαθήσω.
Πριν σας καληνυχτίσω θα ήθελα να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ η σελίδα σας και μπαινοβγαίνω καθε φορά που τα 3 μωράκια μου μού αφήνουν λίγο χρόνο.
Ευχαριστώ για τις ωραιες ιδεες.
Τούλα Μ.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητή φίλη Τούλα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Πριν απ όλα θα ήθελα να δώσεις εκ μέρους μου, απο ένα φιλάκι στα 3 ζουζουνάκια σου!!!
Τώρα, για τις ζεβρουλες, ακολούθησες σωστά τις οδηγίες;
Οταν τις πλάθεις σε μπαλλάκια, να μην τινάζεις την ζάχαρη άχνη να την αφήνεις μπόλικη και να τα τοποθετείς απαλά πάνω στο ταψί. Οταν ψήνονται, γίνονται όπως στην προτελευταία φωτο. Βέβαια, αν τα πιάσεις και τα τινάξεις θα φύγει η άχνη, αλλά σαν εμφάνιση είναι οκ!!
Ξαναδοκίμασε, τύλιξέ τα καλά στην άχνη, κάνε όπως λέω παραπάνω και πες μου αποτελέσματα....
Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...