Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010
ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΛΑΜΠΕ
Το ψάρι στο σπιτικό μας, είναι λίγο παρεξηγημένη υπόθεση..... Κι αυτό γιατί οι άντρες του σπιτιού, θέλουν συγκεκριμένα είδη και αυτά όχι πολύ συχνά.
Τα λαβράκια ευτυχώς είναι ένα απο τα είδη που προτιμούν. Και πως όχι, αφού είναι πεντανόστιμα και "λουκούμια".
Τα έψησα λοιπόν και τα πυρπόλισα με ουζάκι. Εγιναν νοστιμότατα και πολύ αρωματικά.
(Δυστυχώς η φωτο δεν αποθανάτισε το φλαμπάρισμα....)
Δοκιμάστε τα και εντυπωσιάστε!!!!!
Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:
λαβράκια τόσα όσα και τα άτομα που θα σερβιριστούν
φρέσκο μάραθο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ούζο
Καθαρίζουμε τα ψάρια απο τα εντόσθια και τα λέπια ή λέμε του ψαρά μας να μας τα καθαρίσει. Τα πλένουμε καλά με νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό τους και βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2-3 κλωνάρια μάραθο.
Τα λαδώνουμε καλά εξωτερικά.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψηστιέρα ηλεκτρική ή στο γκρίλ, περίπου 10΄ απο κάθε πλευρά, ανάλογα το μέγεθος των ψαριών.
Τα τοποθετούμε σε μεταλλική πιατέλα, περιχύνουμε με ελαφρά ζεσταμένο ούζο και ανάβουμε.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με φετούλες λεμονάκι και λίγο μάραθο. Απαραίτητο συνοδευτικό το ουζάκι ή ένα καλό τσιπουράκι!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
13 σχόλια:
Καλημέρα Έυη!
Τα ψάρια προσωπικά τα αγαπώ ιδιαίτερα, όπως κι αν μαγειρεύονται! Θα πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα πάντως έτσι τα λαβράκια!
Καλό Σ/Κ!
κουζινοΝέρωνας έχεις καταντήσει, όπου βρεις ούζο όχι μόνο το πίνεις αλλά πυρπολείς και ότι βρεις μπροστά σου, συμφωνώ-είσαι άψογη, φέρε τώρα και ουζάκι να τα συνοδεύσουμε, γειά μας, χικ....
Αψογα μαγειρεμένα τα ψαράκια σου Ευάκι, κι εμείς στο σπίτι έχουμε τις παραξενιές μας με τα ψάρια, ως προς τα ποια τρώμε και ποια όχι, σε νοιώθω!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Εύη μου τι καταπληκτική ιδέα!!!
Ψαράκια φλαμπέ δεν έχω φάει!
Θα τα φτιάξω σύντομα!!!
ΤΕΛΕΙΟ!
Κι' αν του βάλεις κι΄ ένα ελαφρύ στρωματάκι από ψημένες φέτες μαραθόριζας για να το σερβίρεις θα είναι εξαιρετικό. Μου αρέσει και μένα ιδιαίτερα η γεύση του ούζου, του άνηθου, του μάραθου στα ψαρικά.
Πολύ ωραία η ιδέα του φλαμπέ θα την δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Αψογη η συνταγή σου Εύη !!!
Αμάν, η Γαστέρο πρωί-πρωί άρχισε τα "χίκ" Σκέψου μέχρι το μεσημέρι τι θα γίνει. Ο Λαύραξ πάντως είναι αγαπημένο ψάρι, και με εξεπληξε η φλαμπε-πρόταση. Θα την δοκιμάσουμε, όπως επίσης και την πρόταση της Πηνελόπης.
@Σεφούλα, τα ψαράκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να εχουμε ισορροπία στη διατροφή μας.
Τα λαβράκια είναι όντως νόστιμα, έτσι αναμμένα....
Καλό μήνα :)))
---------------------------------------
@Γαστεροπληξούλα μου, με το ουζάκι έχω ερωτική σχέση... Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ!!!
Μ αρέσει πολύ που ταιριάζουμε, φέρνω ουζάκια και γεια μας....
Φιλιά :))))
-----------------------------------
@Ελενάκι, αν και εσύ έχεις προβλήματα τέτοιου είδους καταλαβαίνεις απολυτα, τι τραβάω χιχιχιχιχι
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα :)))
@Λιλάκι, τώρα που ξεκινάει και η νηστεία (ψαράκια κανονικά δεν τρώμε) για όσους θέλουν να απέχουν απο κρέας, είναι μια καλή λύση!!
Δοκίμασέ τα :)))
--------------------------------------
@Πηνελόπη μου, ταιριάζουμε στα ούζα ε;;;
Την επόμενη φορα θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα τα φτιάξω έτσι...
Φιλάκια :)))
@χρύσα μου, καλό μήνα :)))
Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα. Εμένα στα ψάρια είναι δύσκολοι και προαπαθώ να βρίσκω λύσεις για να τους εντυπωσιαζω και στην παρουσίαση αλλά και σε γέυση....
Φιλιά
--------------------------------------
@Cummulleνιε, δοκίμασέ τα και πες μου εντυπώσεις....
Οσο για την Γαστεροπληξούλα, μαζί τα τσούζουμε χιχιχιχιιχι
Φιλιά :)))
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ:)))
αυτο θα πει αρτος και θεαμα και θα φαμε και θα δουμε φλαμπε υπερθεαμα!!!
@Φίλε μου Σκρουτζάκο, που μας χαρίζεις κέφι και γέλιο, καλό μήνα να έχεις!!!
--------------------------------------
@Pansofix, πρέπει να χορτάσουν πρώτα τα μάτια και μετά το στομάχι....
Τα πάντα όλα!!!!!
Καλή εβδομάδα :)))
Δημοσίευση σχολίου