Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη μελιτζανοσαλάτα. Αφιερωμένη στην Στέφη, γιατί την έφαγα για πρώτη φορά απο τα χεράκια της.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να την φτιάξουμε είναι:

4 μεγαλούτσικες μελιτζάνες φλάσκες
2-3 σκελίδες σκόρδο (περίπου)
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο (περίπου)
ξύδι

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πηρούνι. Τις ψήνουμε μέχρι να καεί η φλούδα τους, είτε βάζοντάς τες στα κάρβουνα είτε βάζοντάς τες σε ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45΄περίπου (μαλακώνουν και ζαρώνουν)
Τις ξεφλουδίζουμε, παίρνουμε την σάρκα τους, τη λιώνουμε με ένα πηρούνι και τη βάζουμε σε σαλατιέρα .
Χτυπάμε στο multi το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Οι ποσότητες αυτών των υλικών είναι καθαρά υποκειμενικές, γι αυτό και δεν αναφέρονται.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα μας στο ψυγείο για λίγο για να κρυώσει. Γαρνίρουμε με ελίτσες (εγώ δεν είχα και γι αυτό δεν έβαλα).

Παραλλαγή: Προσθέτουμε μέσα στις μελιτζάνες, στο τέλος, γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Είναι μια παραλλαγή που την κάνει πιο δροσερή και πιο καλοκαιρινή.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...