Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


Απλή, δροσερή και χορταστική σαλάτα για όλες τις ώρες. Την είχαμε δοκιμάσει σε κάποιο εστιατόριο και είχαμε ενθουσιαστεί και απο τότε την φτιάχνω πάντα σε μπουφέ.


Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
  • ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • αγγούρια κομμένα σε κύβους
  • πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • χωριάτικα παξιμάδια ή ντάκους
  • τυρί φέτα ή ανθότυρο ή ανάμεικτα
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
  • αλατάκι
  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας,τα αλατίζουμε ελαφρά και τα έχουμε έτοιμα για το στήσιμο της σαλάτας.
  2. Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια μας και τα τοποθετούμε στον πάτο της σαλατιέρας μας. Αν είναι πολύ μεγάλα τα σπάμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Βάζουμε απο πάνω σε στρώσεις: Πρώτα την ντομάτα, μετά το αγγούρι, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τελειώνουμε πάλι με ντομάτα.
  4. Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε σε κύβους τη φέτα και τη βάζουμε στο κέντρο της σαλατιέρας. Περιμετρικά ρίχνουμε την μαγιονέζα, την οποία έχουμε ανακατέψει με τη κέτσαπ για να πάρει ένα ελαφρύ ρόζ χρώμα (δεν καλύπτουμε το τυρί)
Ποσότητες δεν αναφέρω. Τα υλικά εξαρτώνται απο τη σαλατιέρα που θέλουμε να γεμίσουμε(μικρή- μεγάλη), απο τα άτομα που θα κεραστούν αλλά και απο τις προτιμήσεις του καθενός ως προς τα υλικά. Αν έχουμε μεγάλη σαλατιέρα μπορούμε να κάνουμε διπλή στρώση υλικών για να γίνει πιο πλούσια!!! Καλή επιτυχία!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...