
Μια συνταγή που μου έμαθε η πεθερά μου. Αρχικά περιείχε κεφαλογραβιέρα, αλλά εγώ της βάζω τώρα πιο ήπια σε γεύση τυριά όπως φέτα και ανθότυρο. Μπορείτε όμως να την φτιάξετε με ότι είδος τυριού σας αρέσει. Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
Για τη παρασκευή της θα χρειαστούμε:
500 γραμ. τυρί φέτα
250 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκειά
2-4 αυγά
πιπεράκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 1/2-2 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια . Ρίχνουμε πιπεράκι και προσθέτουμε τα αυγά. Μπορούμε να βάλουμε απο 2 και πάνω αυγά. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ 2 για να μην μυρίζει πολύ η πίτα. Άλλοι όμως βάζουν και 5 και 6 αυγά, ανάλογα τα γούστα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στα τυριά περίπου 1/2 - 3/4 ποτηριού γάλα φρέσκο. Ανακατεύουμε και βλέπουμε αν έγινε το μίγμα μας ένας παχύρευστος χυλός. Αν όχι προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και στρώνουμε ένα φύλλο. Δεν το βάζουμε τεντωμένο αλλά φροντίζουμε οι άκρες του φύλλου να βρίσκονται μέσα στα όρια του ταψιού και το υπόλοιπο το αφήνουμε σγουρό και φουσκωτό. Δεν αφήνουμε φύλλο στο πλάι για να γυρίσουμε στο τέλος, μπαίνει όλο μέσα στο ταψί. Το αλείφουμε με λίγο λάδι.

Ρίχνουμε το μισό μίγμα τυριού και απλώνουμε να πάει παντού.

Ρίχνουμε πάλι το υπόλοιπο μίγμα τυριού, απλώνουμε και τελειώνουμε, στρώνοντας τα τελευταία φύλλα κρούστας που είναι για το πάνω μέρος της πίτας.
Χαράζουμε τη πίτα μας σε κομμάτια τετράγωνα ή τριγωνικά και τη περιχύνουμε με 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, φροντίζοντας να πάει παντού.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
2 σχόλια:
Εγώ θα το πάρω το κομμάτι μου καθότι είμαι λιχούδω, και ειδικά στις πίτες έχω μια αδυναμία:P Γεια στα χεράκια σου Ευήτσα μου!!!!
Για σένα που είσαι και πιτού και το ξέρω, θα σου στείλω παραπάνω απο ένα απλό κομμάτι. Πάρε το μισό ταψί Ελενάκι μου γιατί το άλλο μισό το τρώει ο Θάνος!!!! :-)
Δημοσίευση σχολίου