Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ


Απο την Καθαρά Δευτέρα και μετά η ταραμοσαλάτα δεν λείπει απο το τραπέζι μας. Μας αρέσει πολύ και μάλιστα η σπιτική. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Δοκιμάστε την!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

100 γραμ. ταραμά
250 γραμ. ψίχα ψωμιού
1/4 κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους)
χυμό λεμονιού
1/2 φακελάκι πουρέ ή 1-2 πατάτες βραστές
ελαιόλαδο

Βάζουμε σε ένα μπόλ με νερό την ψίχα ψωμιού. Αφήνουμε λίγο να μουλιάσει και κατόπιν στίβουμε καλά με τα χέρια μας. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, τον ταραμά, το κρεμμύδι και το ψωμί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις πατάτες λιωμένες ή τον πουρέ διαλυμένο σε ζεστό νερό (όχι πολύ αραιό). Ρίχνουμε απο την υποδοχή του καπακιού, εναλλάξ χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ποσότητες δεν αναφέρω γιατί είναι καθαρά θέμα γούστου του καθενός. Γι αυτό πρέπει να δοκιμάζουμε συχνά και να προσθέτουμε αυτό που κατά την κρίση μας λείπει απο την ταραμοσαλάτα. Σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελίτσες ή με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή επιτυχία!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...