Τρίτη 21 Ιουλίου 2009
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ
Ένα Κερκυραϊκό πιάτο, το οποίο μπορεί να γίνει με κόκκορα, κοτόπουλο ή κρέας μοσχαρίσιο.
Είναι εύκολο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το!!
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ή κόκκορα κομμένο σε μερίδες
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
λίγη ζαχαρίτσα
μπαχαρικά διάφορα:κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
αλατοπίπερο
μακαρόνια χοντρά Νο 5
τυρί τριμμένο για μακαρόνια
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ροδίζουμε για λίγο το κοτόπουλο.
Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε και αυτά να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το πελτέ αραιωμένο με λίγο νεράκι, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και ζεστό νερό, τόσο ώστε να μισοσκεπάζεται το φαγητό και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά με τα χέρια μας να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας να σιγοβράσει. Προσέχουμε, κατά διαστήματα, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι.
Πρέπει να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σαλτσούλα του το φαγητό μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, με κοτόπουλο και σαλτσούλα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε και με τυρί τριμμένο.
(Στη φωτο το μακαρόνι είναι πιο ψιλό, κατόπιν παρακλήσεως καλεσμένων).
Καλή επιτυχία!!!!
Ετικέτες
Ζυμαρικά - Ρύζια,
Κυρίως Πιάτο,
Μαγειρική,
Πουλερικά,
Συνταγές
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
Τί ωραίο μιαμ μιαμ.
Πειράζει που αυτόν τον καιρό βαριέμαι να μαγειρέψω και παραγγέλνω συνέχεια; :(
επέστρεψαν οι εκδρομείς; ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε και να περάσατε πολύ πολύ όμορφα.
και μεις την Κυριακή κοκκοράκι με μακαρόνια φάγαμε, αλλά δε λέω όχι για ένα πιάτο ακόμη.
ο κανόνας επιβάλλει οταν το φαγάκι έχει σάλτσα, (καλό είναι) να μη λαδώνουμε τα μακαρόνια, ώστε να κολλάει όμορφα η σάλτσα σε αυτά, αλλά εγώ πιστεύω ότι "περί ορέξεως"....
Κίρκη μου, να περνας με το ταπεράκι σου και να παίρνεις ότι θες!!! Φιλάκια :))
Γαστεροπλήξ μου, περάσαμε πολύ καλά, κάνουμε μικρή ανάπαυλα και θα συνεχίσουμε λίαν συντόμως.....
Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για το λάδωμα των μακαρονιών, κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!!! :)))
Tι έγινε?? Επιστρέψαμε και ξαναπιάσαμε τις κατσαρόλες μας??
Απ' ότι ακούω θα ξαναφύγεις, καλά να περνάς!!
Το φαγάκι σου από τα πιο νόστιμα, κυρίως αν πετύχεις και καλό χωριάτικο κοκοράκι!
Φιλιά!
Για σας,
Συγχαρητηρια για το blog σας.
προσφατα δημιουργησα ενα blog που ασχολειται με tips & tricks σχετικα με τα blogs.
Αν εχετε χρονο ριξτε μια ματια στο
http://www.johnpatrablog.blogspot.com/
ευχαριστώ.
johnpatra
Έλενά μου, να περνας καλά και εσύ με την οικογένειά σου, αν δεν κάνω λάθος διακοπές δεν είσαι και εσύ;
Τώρα και διακοπές που πήγαμε νομίζεις δεν μαγειρεύαμε; Κάτι με φίλους, κάτι με συγγενείς όλο και βρίσκαμε λόγους και μπαίναμε στη κουζίνα χιχιχιχιχι
Φιλιά :))))
γιαμ γιαμ σλουρπ!!!
Δημοσίευση σχολίου