Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ
Τώρα που ακόμη έχουμε μπόλικες μελιτζάνες, ας τις ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο γίνεται!!
Η συνταγή αυτή έγινε, κατόπιν απαιτήσεως του υιού να τις φτιάξω με κρέμα γάλακτος. Άρα, όποιος προσέχει τη γραμμή του και δεν μπορεί να φάει λιγουλάκι, ας δοκιμάσει την πιο λάιτ εκδοχή μελιτζάνες φούρνου.
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
4 χοντρουλές μελιτζάνες φλάσκες
500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
λίγη ζάχαρη
τυρί φέτα
τυρί κασέρι ή γκούντα τριμμένο
10 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, για περίπου 30΄. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Για να τις ετοιμάσουμε υπάρχουν 3 τρόποι: τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν απο τα πολλά λάδια, ή τις ψήνουμε στο γκρίλ ελαφρά λαδωμένες μέχρι να μαλακώσουν ή τις ψήνουμε ελαφρά λαδωμένες σε τηγάνι γκριλιέρα (οι 2 τελευταίοι τρόποι είναι και οι πιο υγιεινοί).
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν ρίχνουμε και τη πιπερίτσα και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και το πελτέ, όλα τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και ζαχαρίτσα και 1 ποτήρι νερό περίπου. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 10΄.
Σε ένα ταψί λαδωμένο, στρώνουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε απο πάνω λίγo τυρί τριμμένο με το χέρι μας, και με ένα κουτάλι περιχύνουμε με την σάλτσα μια-μια τις μελιτζάνες, ώστε να καλυφθούν όλες.
Κατόπιν, στρώνουμε τις φέτες μπέικον εδώ κι εκεί.
Ρίχνουμε απο πάνω τυρί γκούντα και λίγη φέτα, να καλύψουν το φαγητό.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30΄περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
12 σχόλια:
αν και τη μελιτζανα την εχω συνδιασει με πολυ σαλτσα ντοματα, μπορω να πω οτι μου τρεχουν τα σαλια πρωι πρωι.
μονο μια ερωτηση, το μπεικον δεν το βαραινει πολυ???
ολα εχουν λαδι, η μελιτζανα , το μπεικον, το κασερι και κρεμα γαλακτος. μηπως πρεπει να φαμε μονο ενα πολυ μικρο κομματι????
Σπέσιαλ όνομα και πράγμα! Με κρέμα γάλακτος δεν έχω φάει ποτέ! Μπορούμε να πούμε ότι είναι σαν σουφλέ! Ωραία ιδέα!
είναι μια ώρα δύσκολη και πέφτω σε μελιτζάνα, ωραίο αλλα θα φάμε από δυο πιρουνιές διότι είναι πύραυλος θερμιδικός!!!!!!
Μελιτζανα μου αμαρτια μου, εσυ και τα στολιδια σου :)))))))
Δυο πηρουνιές η μία, μια πηρουνιά η άλλη.... βάλε μουη ένα κανονικό κομμάτι εμένα βρε Ευάκι, να το ευχαριστηθώ τουλάχιστον;-)
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Είναι πολύ ωραίο,μοιάζει με το σουφλέ μελιτζάνας που φτιάχνω.Φιλιά!
Αχ φιλεναδίτσα τι μου κάνεις!!!! Μου αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες και πόσο μάλλον με τη δική σου εκδοχή!! Αλλά επειδή ως γνωστόν προσέχω τη σιλουέτα μου :Ρ θα αρκεστώ στις μελιτζάνες φούρνου!!!!:))
Πολλά πολλά φιλάκιααααα!!!
ΣΠΕΣΙΑΛ ΦΑΓΗΤΑΚΙ.ΤΕΛΕΙΟ.ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
Φιλαράκια μου αγαπημένα, συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά με κάποια προβλήματα που προέκυψαν δεν είχα χρόνο....
Το φαγητό αυτό είναι πεντανόστιμο,αλλά όπως προειδοποίησα είναι ..λίγο.. τούρμπο.
Βέβαια, μπορούμε να μειώσουμε θερμίδες αν ψήσουμε τις μελιτζάνες, τη σάλτσα να την φτιάξουμε με λίγο λάδι και τα τυριά και η κρέμα να είναι light.
Ομως σε ένα μπουφέ ή τραπέζι, αν το προσφέρουμε δεν τρώμε πολύ και όλοι γλύφουν τα δάχτυλά τους!!!!
Να στε όλοι καλά.
Φιλιά :))))
Tρελλαίνομαι για μελιτζάνες!!!
Θα το φτιάξω. Ευχαριστω για το following . Kai εγώ :)
Betty, καλωσόρισες στην κουζίνα μου!!!
Να το φτιάξεις το φαγάκι και να μας πεις εντυπώσεις.....
Να σαι καλά :)))
Makran apo tis kaliteres sydages gia melitzana ever. Tis eftiaksa kai o adras mou ksetrelathike.. Hilia Euharisto!!
Δημοσίευση σχολίου